Centralni događaj počinje za:

dana
0
-18
-4
sati
0
-8
minuta
-3
-7
sekundi
0
-9

O ČEMU JE RIJEČ?

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje športa i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2018. godine održava četvrti put. Nastavno na uspjehe prethodno organiziranih događanja unutar Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

KADA?

Europski tjedan sporta 2018. započet će 22. rujna. Slično kao prethodne godine, osmišljen je kao zaista europski događaj s aktivnostima diljem Europe. Zemlje sudionice moći će organizirati aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini tijekom određenog nacionalnog Tjedna sporta. Službeno otvorenje Europskog tjedna sporta 2018. održat će se u Beču, u Austriji 23. rujna. U Republici Hrvatskoj Tjedan će se obilježiti od 22. do 30. rujna 2018. godine.

ZAŠTO?

Šport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti europskih građana. Međutim, razina tjelesne aktivnosti trenutačno je u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Preko športa možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe. Promicanje uloge športa kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi.

KAKO?

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije. Tjedan sporta diljem Europe provodit će se vrlo decentralizirano i u bliskoj suradnji s nacionalnim koordinatorima te brojnim različitim partnerima koji snažno podupiru Tjedan sporta. Europski tjedan sporta 2018. bit će organiziran oko središnjih tema: Obrazovanje, Radno mjesto, Otvoreni prostor, Športski klubovi i Fitness centri. Ove godine ETS podignut je na višu razinu uvođenjem #BeActive Night koncepta. Za svako od navedenih okruženja organizirat će se brojne inicijative i aktivnosti na različitim razinama (na europskoj, nacionalnoj, lokalnoj i regionalnoj razini).

CILJ?

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u športu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. ETS ruši stereotipe o tome tko može sudjelovati u kojem športu. Okuplja pojedince, tijela javne vlasti, športski pokret, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Europski tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.

SUDJELUJTE!

Europski tjedan sporta namijenjen je VAMA!

Ne propustite mogućnost sudjelovanja u četvrtom izdanju Europskog tjedna sporta! Građanima su sve aktivnosti dostupne bez naknade. Družite se s nama na Jarunu, Puli i ostalim dijelovima Lijepe naše. Očekuju vas mnogobrojne aktivnosti u cijeloj Europi. Za više informacije posjetite i službenu EWoS internetsku stranicu Europske komisije! #BeActive!

U svakome od nas krije se

sportski duh

PRONAĐITE SVOJ!

DJEČJI KUTAK

Druženje djece sa sportskim ambasadorima, igranje sa maskotama, igraonice na otvorenom…

ZDRAVI KUTAK

Naglašavanje zdravog načina života, zdrave prehrane, besplatno mjerenje krvnog tlaka, indeksa tjelesne mase, postotka masnoće u tijelu, težina i mjerenje mišićne mase na licu mjesta,..

KUTAK ZA IZAZOVE

Testiranje izdržljivosti i vještine u skakanju, trčanju, bacanju, slobodnom penjanju, natjecanje u biciklističkoj utrci, nogometu, košarci, rukometu, tenisu i sličnim turnirima..

PREZENTACIJSKI KUTAK

Prezentacija i sudjelovanje u športovima poput juda, taekwondoa, streličarstva, karatea, gimnastike, atletike, jahanja,.. bit će tu i netradicionalnih športova poput parkoura, capoeire, samboa,…

REKREACIJSKI KUTAK

Zumba, pilates, yoga, cheerleading,..