#BeActive Workplace Award – Prijavite se!

#BeActive Workplace Award je jedna od tri kategorije #BeActive nagrada, pokrenuta u sklopu Europskog tjedna sporta (EWoS) 2018. godine. U ovoj kategoriji istaknut će se tri poslodavca (iz raznih djelatnosti širom Europe) koja mogu pokazati kako su promovirali ciljeve EWoS-a i kako su potaknuli svoje zaposlenike na tjelesnu aktivnost.

Kriteriji – #BeActive Workplace Award

Kako bi pristupili natječaju, morali bi jasno pokazati što vi kao poslodavac radite ili ste radili, u svrhu promocije i povećanja sudjelovanja svojih zaposlenika u športu i tjelesnim aktivnostima. Također biste u obzir trebali uzeti sljedeće kriterije: kreativnost, utjecaj, doseg, isplativost, održivosti i primjenjivost. To znači da sudionici trebaju pokazati konkretne rezultate/ishode u smislu:

  • Kreativnost – Jeste li razvili neki novi pristup? Jeste li uključili svoje zaposlenike u osmišljavanje aktivnosti?
  • Utjecaj – Jesu li ljudi s različitih razina vaše organizacije mogli sudjelovati? Je li inicijativa/akcija angažirala određene skupine (npr. žene, majke, osobe s invaliditetom)? Koliko je zaposlenika promijenilo način razmišljanja ili ponašanja za vrijeme radnog vremena ili tijekom putovanja na posao?
  • Doseg – Koliko je zaposlenika sudjelovalo u vašoj inicijativi?
  • Isplativost – Jeste li uspjeli zadržati razumne troškove i pritom ostvariti svoje ideje? Može li se osigurati provedba nekih/svih vaših aktivnosti u ostalim radnim prostorima?
  • Održivost – Jesu li zaposlenici prisvojili akcije/inicijative? Hoće li i dalje sudjelovati u sportu i fizičkoj aktivnosti aktivnost na radnom mjestu ili na putu na posao iz/s posla?
  • Primjenjivost  – Jesu li vaše aktivnosti lako primjenjive i na drugim radnim mjestima unutar i izvan matične zemlje? Možete li pretpostaviti hoće li postići slične rezultate?

Što trebate učiniti

Da biste ušli u izbor za #BeActive nagradu na radnom mjestu, jednostavno ispunite kratki obrazac na engleskom jeziku i pošaljite nam ga na europski-tjedan-sporta@sdus.hr do 20. srpnja 2018. Obrazac možete preuzeti OVDJE Obvezno u svojoj prijavi navedite na koji način ispunjavate gore navedene kriterije. Stručno ocjenjivačko tijelo uzeti će u obzir navedene kriterije. Do kraja rujna objavit će se imena troje finalista.

Uz prijavu priložite do 4 fotografije svog projekta/inicijative (visoke razlučivosti).

Nužno je potvrditi dostupnost najmanje jednog predstavnika koji je u mogućnosti sudjelovati na svečanoj dodjeli nagrada u Sofiji, Bugarska (točan datum ćemo potvrditi). Naknada za troškove putovanja kao i smještaj za jednu noć (uključuje najviše dvije osobe) bit će osigurani od strane organizatora.

Nagrade

Odabrani kandidati dobit će svjedodžbu i plaćeno putovanje za dva predstavnika na svečanu dodjelu nagrada u Sofiji. Dobitnik nagrade “#BeActive Workplace Award” osvojit će iznos od 5.000 eura, trofej i profesionalni video isječak koji će kasnije moći koristiti u svrhu promoviranja svog rada i aktivnosti.

TWITTER