#BeActive Education Award 2018. – Prijavite se!

Nagrada #BeActive Education 2018. dodjeljuje se obrazovnim ustanovama (na primjer dječji vrtići ili škole). Kandidati trebaju pokazati kako su, unutar nastavnog plana i programa, podizali svijest građana o važnosti športsko/tjelesnih aktivnosti s ciljem povećanja broja rekreativnih i profesionalnih sportaša.

Kriteriji za ulazak – #BeActive Education
Kako bi pristupili natječaju, morali biste jasno pokazati što vaša obrazovna ustanova radi ili je radila, u svrhu promicanja sudjelovanja građana u športu i tjelesnoj aktivnosti. Također trebali biste uzeti u obzir sljedeće kriterije: kreativnost, utjecaj, doseg, isplativost, održivost i mogućnost repliciranja.
Kao sudionici morate biti u mogućnosti pokazati stvarne rezultate/ishode prema već navedenim kriterijima:

  • Kreativnost – Jeste li razvili novi pristup ili nadogradili tradicionalni model? Jeste li se usmjerili na određen problem koji se pojavilo u vašem obrazovnom okruženju?
  • Utjecaj – Jesu li djeca različitog porijekla, dobi, kultura i razine tjelesne sposobnosti mogla sudjelovati? Jesu li se i njihove obitelji uključile? Kako su se njihovi stavovi promijenili i je li se njihov životni stil poboljšao?
  • Doseg – Koliko ste djece i učitelja/nastavnika uspjeli uključiti u svoj program?
  • Isplativost – Jesu li vaši troškovi bili razmjerni s obzirom na željene rezultate? Kako ste dobili sredstva za financiranje vaše inicijative – od obrazovne ustanove ili drugih izvora unutar zajednice (npr. “sponzor” iz poslovnog sektora, program regionalnog/nacionalnog financiranja)?
  • Održivost – Mogu li se vaše aktivnosti ili inicijativa održavati duže vrijeme kako bi potaknuli sudjelovanje u športu i tjelesnoj aktivnosti?
  • Primjenjivost – Jesu li vaše aktivnosti lako primjenjive u drugim obrazovnim ustanovama unutar i izvan matične zemlje? Možete li pretpostaviti hoće li postići slične rezultate?

Što trebate učiniti
Da biste prijavili svoj projekt ili organizaciju na natječaj, jednostavno ispunite kratki obrazac na engleskom jeziku i pošaljite nam ga na europski-tjedan-sporta@sdus.hr do 20. srpnja 2018. Obrazac možete preuzeti OVDJE. Obvezno u svojoj prijavi navedite na koji način ispunjavate gore navedene kriterije. Stručno ocjenjivačko tijelo uzeti će u obzir navedene kriterije. Do kraja rujna objavit će se imena troje finalista.
Uz prijavu priložite do 4 fotografije svog projekta/inicijative (visoke razlučivosti).
Nužno je potvrditi dostupnost najmanje jednog predstavnika koji je u mogućnosti sudjelovati na svečanoj dodjeli nagrada u Sofiji, Bugarska (točan datum ćemo potvrditi). Naknada za troškove putovanja kao i smještaj za jednu noć (uključuje najviše dvije osobe) bit će osigurani od strane organizatora.
Nagrade:
Odabrani kandidati dobit će svjedodžbu i plaćeno putovanje za dva predstavnika na svečanu dodjelu nagrada u Sofiji. Dobitnik nagrade “#BeActive Education Award” osvojit će iznos od 5.000 eura, trofej i profesionalni video isječak koji će kasnije moći koristiti u svrhu promoviranja svog rada i aktivnosti.

TWITTER